Цветанов пречел на пострадалите от труса да получават помощ от държавата

Цветанов пречел на пострадалите от труса да получават помощ от държавата
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов е попречил за бързото усвояване на средствата, отпуснати от правителството на пострадалите от земетресението в Перник на 22 май.

Обвиненията към Цветанов, който оглавява Междуведомствената комисия по възстановяване и подпомагане към МС, отправиха от Инициативния комитет за възстановяване на щетите от бедствието и от партията на Меглена Кунева – „България на гражданите“, предаде БГНЕС.

От комитета информираха бившия еврокомисар за решението на правителството да спре изплащането на над 3 от 5-те млн. лева, които управляващите първоначално са отпуснали на общините Перник и Радомир.

Те посочиха също, че седем месеца след силното земетресение жители на пернишкото село Драгичево продължават да живеят във фургони и да са в бедствено положение.

Кунева изрази възмущението си, че за разлика от управляващите, отговорни за нормализирането на живота в пострадалите населени места, бедстващите семейства ще посрещнат Коледа на студено и във фургони.

На среща с обществеността на Дупница по-късно Меглена Кунева призова за солидарност с бедстващите хора, след като правителството на премиера Бойко Борисов е абдикирало от това си задължение.

#Цветан Цветанов #министър на вътрешните работи #вицепремиер #Перник #Радомир #земетресение #22 май #трус #Меглена Кунева #България на гражданите #Коледа #Драгичево #Дупница #Бойко Борисов #премиер

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници