„България на гражданите” подкрепя лекарите за рамковия договор

A A+ A++ A

Българският лекарски съюз (БЛС) постъпи по най-правилния начин, като отказа да подпише Националния рамков договор за 2013 г., гласи становище на „България за гражданите”, разпратено до медиите.

„Не само, че правителството на Борисов не спази нито едно от предизборните си обещания, но и в безсилието си да намери финансови средства постоянно „краде от здравето” на хората чрез източването на Националната здравно осигурителна каса”, посочват от партията на Меглена Кунева.

Според писмото управлението на Борисов не само, че не зачита БЛС, но и се опитва постоянно да оправдава неуспешната си политика в сектора с представителите на здравното съсловие.

От партията изброяват в пет точки причините да подкрепят действията на лекарския съюз в отказа да подпишат рамковия договор.

Сред доводите им са: натоварването на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) с всички досегашни задължения на държавата; допускането на безконтролното строителство на нови частни „болници” без да се е увеличил капиталът на НЗОК; безпомощността при събираемостта на здравните вноски – броят на неосигурените е 1.6 млн. души; както и липсата на реални средства и последователна политика в здравеопазването.

„Когато става въпрос за управление на здравеопазването при това правителство се намираме в ситуацията, че „когато не знаеш накъде отиваш – отиваш на никъде”. За решението на БЛС можем да кажем само едно – БРАВО! С това си действие българските лекари отново показаха, че са достойни хора!”, се казва в текста.

От „България на гражданите” уточняват, че и досега многократно са заявявали, че здравеопазването ще е приоритет в управленската програма на партията, която ще бъде обявена в началото на 2013 г.

„Готови сме да предложим механизми за осигуряване на достъпно здравеопазване, стимулиране на доброволното здравно осигуряване и възстановяване уважението към работещите в здравния сектор”, изтъкват още от партията на Меглена Кунева.

#България на гражданите #Меглена Кунева #Българският лекарски съюз #БЛС #Националната здравноосигурителна каса #НЗОК

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници