Местан: Ще се оплачем на Брюксел и ОССЕ за Изборния кодекс

Местан: Ще се оплачем на Брюксел и ОССЕ за Изборния кодекс
Според Местан задачата е била да се приемат всички предложения на ГЕРБ в Изборния кодекс и да се отхвърлят всички предложения на опозицията. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

ДПС ще настоява за съгласие между политическите сили не само по основните текстове, а по целия Изборен закон, заяви заместник-председателят на ДПС Лютви Местан.

От партията са категорични, че няма да участват в разискванията на Изборния кодекс, преди да се договорят основните положения на най-високо политическо ниво и да се гарантира честността на изборите, предаде БГНЕС.

„Ако не се стигне до разбирателство, може да информираме целия дипломатически корпус. Не е изключено опозицията да пътува до Брюксел, както и до ОССЕ във Виена“, посочи Местан.

По думите му, ако от ГЕРБ и поддържащите ги депутати се съберат в сряда, те могат да приемат написаните от тях самите промени за 15 минути, дори за 15 секунди с гласуване анблок.

„И това силово налагане на Изборния кодекс може по време на вота догодина да породи непризнаване на изборните резултати. Условието за честни избори е да се приложат всички 32 препоръки на ОССЕ, но за да се случи това, е необходима и коренна промяна в начина на водене на заседанията в НС, да не се допуска гласуване по нощите и др.“, коментира зам.-председателят на ДПС.

„Хора като Искра Фидосова не са от тези, които вземат решенията, те са изпълнители на политическа поръчка на премиера и вицепремиера Цветан Цветанов“, каза още Местан.

Според него задачата е била да се приемат всички предложения на ГЕРБ в Изборния кодекс и да се отхвърлят всички предложения на опозицията.

Другата цел по думите му е била да се допуснат разточителни заседания, защото „имат интерес от този театър“.

„За да кажат пред Европа, че са приели текстовете с дискусии, но този номер няма да мине“, закани се Местан.

#ДПС #Лютви Местан #Изборния кодекс #ОССЕ #Брюксел #Виена #ГЕРБ #НС #Искра Фидосова #Цветан Цветанов #вътрешен министър #Европа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници