Разследват министър Караджова за конфликт на интереси

A A+ A++ A

Министърът на околната среда и водите Нона Караджова е разследвана по сигнал за конфликт на интереси.

Подозренията са, че Караджова е работила в полза на фирми при промените в Закона за управление на отпадъците, предаде Би Ти Ви.

Екоорганизации са сезирали Комисията за предотвратяване на конфликт на интереси още преди три месеца.

Те се съмняват, че преди да стане министър, Караджова е била свързана с три дружества, които в последствие усвояват европейски пари по програма „Околна среда”.

Самата Нона Караджова определи сигнала като долнопробна клевета.

„През целия си живот съм работила в държавни институции, а в периода, в който съм била извън тях, съм работила в лично мое дружество, което няма нищо общо с цялата тая история. Долнопробни клевети, хора със засегнати интереси... Самата Комисия за конфликт на интереси може да провери в Търговския регистър, в НОИ, кой ми е плащал през живота и да не занимават хората с глупости", коментира екоминистърът.

Комисията ще излезе с решение след Нова година, тъй като касае голям обем от документи. Проверяват се всички доказателства по преписката.

В комисията е постъпил и втори сигнал срещу бившия енергиен министър Трайчо Трайков. Той обясни, че няма информация за естеството на сигнала и не е викан да дава обяснения.

#Нона Караджова #министър на околната среда и водите #Закона за управление на отпадъците #Комисията за конфликт на интереси #Оперативна програма „Околна среда” #НОИ #Търговския регистър #Трайчо Трайков #министър на икономиката и енергетиката

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници