ЕК разследва „зелената" такса в България

ЕК разследва „зелената" такса в България
България има 10 седмици да отговори на въпросите на ЕК, които са били изпратени още през октомври. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Европейската комисия разследва по ускорена процедура таксите, които българското правителство въведе върху производството на зелена енергия в България, съобщиха от офиса на евродепутата Ивайло Калфин.

Калфин е получил информацията след свое запитване до ЕК дали новите такси за включване на ВЕИ компаниите към електропреносната мрежа, което Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) въведе от септември са синхронизирани с европейското законодателство, информира БНР.

В отговор еврокомисарят по енергетиката Гюнтер Йотингер е заявил, че Комисията разследва дали тази мярка отговаря на „достиженията на правото на ЕС в областта на енергетиката".

За разследването ще бъде използвана нова процедура за проверка на съответствието на законодателството в страните-членки с европейското право, която се използва като предверие преди започване на наказателна процедура.

България има 10 седмици да отговори на въпросите на ЕК, които са били изпратени още през октомври.

#България #Ивайло Калфин #евродепутат #ЕК #Европейска комисия #еврокомисар по енергетиката #Гюнтер Йотингер #Държавна комисия за енергийно и водно регулиране #ДКЕВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници