Шарков: Дянков превърна НЗОК в своя лична касичка

Шарков: Дянков превърна НЗОК в своя лична касичка
Синият народен представител Ваньо Шарков отправи критики към управляващите, които според него са превърнали НЗОК в донор на бюджета. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Депутатът от Синята коалиция Ваньо Шарков обвини финансовият министър Симеон Дянков, че е превърнал Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) в своя „лична касичка“.

Синият народен представител отправи критики към управляващите, които според него са превърнали НЗОК в донор на бюджета, преди гласуването на бюджета на Касата за 2013 г. на второ четене, предаде БГНЕС.

Д-р Ваньо Шарков заедно с д-р Петър Москов от ръководството на ДСБ запознаха медиите с позицията на сините за бюджета на НЗОК за следващата година.

Според тях секторната политика на управляващото мнозинство е вредна, изцяло погрешна и се характеризира с бягство на държавата от законовите й задължения в сектора.

Според десните системата за здравно осигуряване е безсмислена, има отказ от въвеждането на здравна карта, а провежданата политика е идентична с тази на БСП от предишния мандат.

„Само за последните 2 г. Министерството на финансите открадна поне 59 млн. лв. от здравноосигурителните вноски на българските граждани“, заяви Петър Москов.

Според него правителството наруши задължението си да осигурява децата наравно с всички български граждани.

„ДДС върху лекарствата е най-високо за ЕС, един от факторите за високите цени на медикаментите. Едва под 10% са средствата, които се харчат в българските болници за лекарства и консумативи, другите средства отиват другаде“, констатира д-р Ваньо Шарков.

#НЗОК #Ваньо Шарков #Петър Москов #депутат от СК #Симеон Дянков #Министър на финансите #лекарства #ДДС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници