Станишев: Управляващите ще бъдат наказани на изборите!

Станишев: Управляващите ще бъдат наказани на изборите!
Според него нито бизнесът, нито хората вярват на обещанията на ГЕРБ за реформи в евентуалния втори мандат на партията. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

ГЕРБ ще бъдат наказани на парламентарните избори през 2013 г., заяви лидерът на БСП Сергей Станишев.

Според него нито бизнесът, нито хората вярват на обещанията на ГЕРБ за реформи в евентуалния втори мандат на партията, цитира думите му БГНЕС.

Станишев посочи, че скандалите в съдебната система са с цел да може да се прикрие фалшификацията на парламентарните избори, която ГЕРБ готвят.

По неговите думи най-скандалното е, че от ГЕРБ не желаят да представят копия от Изборния кодекс на секционните комисии.

„Пак ще вкарат промените в Изборния кодекс в нощите преди Коледа, за да не забележат хората какво им се пробутва, за да създадат хаос и объркване на изборите. Всичко това се прави с една-единствена цел – да си нагласят резултатите“, смята Станишев.

„Този, който е загубил доверието на хората и не иска да си тръгне с мир, по демократичен начин, ще си тръгне по друг начин“, каза Станишев.

Лидерът на БСП обвини ГЕРБ в „пълна откъснатост от живота в България“, тъй като „самохвалството“ на управляващата партия не се покривало с това, с което се сблъскват българите.

„Няма как да не се припомни, че само проектът „Белене“ като обем инвестиция е много по-голям от всички други проекти, които са пуснати от ГЕРБ. ОП „Околна среда“ е с най-ниското усвояване – 11%“, посочи Станишев.

Той призова и за сътрудничество на всички опозиционни организации по този въпрос, добавяйки, че имало неща, които са над идейните и политически различия, за фундамента на българската държава, който ГЕРБ искали да сринат и да превърнат българите в „нация от роби на една партия“.

„Това е безобразното, затова водим тази борба за честно гласуване, това е кауза, не е партиен интерес“, заяви лидерът на БСП.

Левият депутат Михаил Миков посочи, че има едно умишлено забавяне на обсъжданията за Изборния кодекс.

„На 10 октомври изтече удълженият срок за предложения за второ четене. Оттогава досега дълги протяжни заседания, дискусии, шеги и закачки, но няма готов доклад за пленарна зала“, обясни той.

Според него е очевидно, че от ГЕРБ не са склонни да се съобразят с приоритетните препоръки на организацията за сигурност и съдействие в Европа.

Според Сергей Станишев няма как БСП да работят заедно с ГЕРБ, въпреки че и двете партии подкрепят предстоящия референдум за ядрена енергетика. Той припомни, че референдумът е против едно решение на правителството на Борисов, без да се чуе волята на българските граждани.

„Всеки който гласува „за“ развитието на ядрената енергетика е против решението. Всичко останало, което ГЕРБ правят са дребни шмекерии“, посочи още Станишев.

#БСП #ГЕРБ #Сергей Станишев #избори #Михаил Михов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници