Париж, Берлин и Лондон в диспут за банковия надзор

Париж, Берлин и Лондон в диспут за банковия надзор
Френския финансов министър Пиер Московиси (вляво) заяви, че споразумението е възможно и желателно, но в същото време призна, че преговорите ще бъдат трудни. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Финансовите министри на Германия, Великобритания и Франция влязоха в остър диспут по време на обсъждането на банковия надзор в Европейския съюз.

Първите финансисти на страните-членки от ЕС започнаха сериозно преговори във вторник, които имат за цел да установятна нова система за трансграничен надзор на хиляди банки в Съюза, предаде информационна агенция „Фокус", позовавайки се на АФП.

Френския финансов министър Пиер Московиси заяви, че споразумението е възможно и желателно, но в същото време призна, че преговорите ще бъдат трудни.

Финансовият министър на Швеция Андерс Борг, представител на една от 10-те страни, които не са в Еврозоната и са включени в усилията за създаване на „банков съюз", не скри своето мнение, че е малко вероятно да бъде постигнато споразумение във вторник.

Според него може да бъдат свикани извънредни срещи „по всяко време" преди Коледа.

В понеделник министрите на финансите от Еврозоната обсъдиха спасителните усилия за гръцкия, кипърския и испанския банков сектор.

#Германия #ЕС #Европейски съюз #еврозона #банков надзор #министър на финансите на Франция #Пиер Московиси

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници