Връщат свободново пушене в барове след 22:00 часа от Нова година?

Връщат свободново пушене в барове след 22:00 часа от Нова година?
Тютюнопушенето на закрито щяло бъде позволено отново след Нова година във всички заведения и нощни барове, но само след 22:00 часа. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Тютюнопушенето на закрито ще бъде позволено отново след Нова година във всички заведения и нощни барове, но само след 22:00 часа, пише вестник „Стандарт".

Зад такава поправка в Закона за здравето са се обединили представители на всички политически сили, „клекнали пред атаките на ресторантьори и върлите тютюнджии", както твърди изданието.

По времето, когато хората вечерят или обядват, няма да се разрешава пушенето.

Вече се чуват и възражения срещу готвената промяна от собствениците на кръчми, които предпочитат да се върне старото положение със зали за пушачи и непушачи.

„Такъв вариант обаче няма как да мине," категорични били депутати от ГЕРБ.

Правителството е против промяна на забранителния режим. Премиерът Бойко Борисов е категоричен, че забраната за тютюнопушене на обществени места няма да бъде отменена.

На същото мнение е и здравният министър Десислава Атанасова, която неведнъж е изтъквала, че забраната няма да бъде отменена.

В парламента от септември има внесена поправка от независимите депутати Кирил Гумнеров и Стоян Иванов. Те предлагат големите заведения да имат зали за пушачи и непушачи, а малките да избират по кой режим да работят. А късно вечер да се пуши свободно.

#Нова година #вестник „Стандарт" #Кирил Гумнеров #Стоян Иванов #тютюнопушене #забрана за пушене

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници