От 12 до 14 години затвор за терористите на „Евровизия“ в Баку

От 12 до 14 години затвор за терористите на „Евровизия“ в Баку
Министерството на националната сигурност не е разкрило информацията по време на „Евровизия“, за да не създава паника сред гражданите и чуждестранните гости. Снимка: ЕПА/БГНЕС, архив
A A+ A++ A

От  12 до 14 години затвор получиха четирима от авторите на осуетения атентат по време на конкурса „Евровизия“ в Азербайджан, съобщи съдът в Баку.

Азербайджанското министерство на националната сигурност съобщи през май, че е осуетило терористичен атентат по време на конкурса и са били арестувани 40 заподозрени, ръководени от лидери на бунтовниците в Кавказ.

Съдът обаче уточни че делото срещу другите предполагаеми атентатори все още не е приключило, посочи АФП, на която се позова БГНЕС.

Според министерството престъпнала група, която имала връзки и с Иран, смятала да извърши атентат освен в концертната зала, където се проведе „Евровизия“, но и атентати срещу президента Илхам Алиев, полицейски управления, хотели, в които са отседнали чужденци, и срещу религиозни сгради.

Службите за сигурност съобщиха, че са арестували предполагаемите членове на групата по време на отделни операции в Баку и в други области на страната.

Някои членове на групировката оказали съпротива и били убити, казват още от министерството.

Министерството на националната сигурност не е разкрило информацията по време на „Евровизия“, за да не създава паника сред гражданите и чуждестранните гости.



#Баку #затвор #Азербайджан #Евровизия #терористичен акт #тероризъм

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници