Дянков: Министрите да кажат какво биха направили при втори мандат

Дянков: Министрите да кажат какво биха направили при втори мандат
Дянков начерта седем основни приоритета на правителството през следващите месеци. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Всички министри да декларират какви реформи биха направили, ако останат на поста си в следващия кабинет, настоя вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков.

„За да има сигурност и като се ходи на избори, всъщност ние за какво гласуваме", аргументира се за искането си Дянков по време на седмата годишна среща между бизнеса и правителството, предаде Дарик.

Финансовият министър е на мнение, че колкото по-рано това се направи – толкова по-добре, за да не е част от една популистка политическа кампания, както от време на време това се случва.

Според него всички членове на кабинета трябва на глас да обявят какво искат да направят, какво са успели да направят и какво не са успели.

Дянков начерта седем основни точки, които са важни в следващите месеци. Първата от тях е България да има изпълним бюджет, което според него, ще се случи още тази седмица.

Втората е правителството да се разплаща навреме, като в момента дълговете на държавата към фирмите са 135 млн. лева, а неразплатеното ДДС – 210 млн. лева.

Като трети и четвърти приоритет министърът определи намаляването на бюрокрацията и подпомагането на излизането на чужди пазари на българския бизнес.

Туризмът е приоритет номер пет, според Дянков. Той допълни, че и спортният туризъм скоро ще бъде развит в България, след като до края на следващата година ще има още една голяма спортна зала в Пловдив.

Шестата важна стъпка е да се стимулира администрацията да работи добре с бизнеса.

Седмият приоритет е министрите да декларират каква визия имат за ресорите си и какво биха направили, ако запазят постовете си, посочи още Симеон Дянков.

#Симеон Дянков #Министър на финансите #България #Пловдив #бизнес #правителство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници