Трима талибани се взривиха край базата на НАТО в Джалалабад

Трима талибани се взривиха край базата на НАТО в Джалалабад
Поне петима афганистанци бяха убити рано сутринта в неделя при при голяма самоубийствена атака срещу летището на Джалалабад. Снимка: ЕПА/БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Поне петима афганистанци бяха убити рано сутринта в неделя при при голяма самоубийствена атака срещу летището на Джалалабад.

Няколко войници на НАТО са били ранени, след като няколко талибани нападнаха разположената в Джалалабад голямата база на международните сили ИСАФ в източен Афганистан, предаде БГНЕС.

Хеликоптери на ИСАФ открили огън по нападателите, след като водачът на автомобил взривил бомбата си в колата на входа на охранявания периметър около летището.

В същото време срещу летището започнала стрелба с ракети и минохвъргачни снаряди.

Според говорител на полицията в провинция Нангархар, където се намира Джалалабад, петима афганистанци (трима от охраната и двама цивилни) са убити и 18 души (14 пазачи и 4 цивилни) са ранени.

Нападателите загубили девет души, сред които трима атентатори-камикадзе.

Талибаните поели отговорността за нападението в телефонно обаждане до АФП, като заявили, че техни бойци са успели да проникнат на летището - твърдение, което ИСАФ отрича.

След голяма експлозия летището бе обстрелвано с ракети, минохвъргачни снаряди и автомати, заявил човек от охраната.

Говорител на ИСАФ потвърди, че отекнали няколко експлозии близо до летището и че хеликоптери влезли в действие, за да отблъснат атаката.

Нито един от нападателите обаче не успя да проникне между първата и втората врата, заяви ИСАФ, добавяйки, че известен брой войници на международната коалиция са били ранени.

#Джалалабад #НАТО #ИСАФ #Афганистан #самоубийствен атентат #камикадзе

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници