Microsoft планира ъпдейтите за Windows 8 да са веднъж годишно

Microsoft планира ъпдейтите за Windows 8 да са веднъж годишно
A A+ A++ A

През лятото писахме, че следвaщата версия на Windows носи кодовото име Blue, а премиерата й ще се състои още през следващата година. Това е част от стратегията на компанията да добавя по-бързо нови възможности към компютърната си платформа. Нова информация на The Verge подкрепя първоначалните данни на ZDNet и добавя, че този подход ще се ползва и при разработката на Windows Phone. Обновяването на Windows 8 се очаква в средата на следващата година и ще донесе не само промени в цялата платформа и в нейния интерфейс, но ще обнови и цените, на които се предлага.

Източникът на сайта споделя, че Microsoft ще се опита да превърне Windows Blue (въпреки това името Windows 8 ще се запази) в операционната система, която всеки да инсталира. А да постигне това, компанията може да пусне ъпдейта на ниска цена или дори без пари, за да стимулира повече потребители да го изберат. Заедно с това ще бъде обновен и Windows SDK, а Microsoft ще спре да приема приложения, които са правени специално за Windows 8. Разбира се, приложенията за предишната версия ще продължат да работят и с новата.

Най-вероятно потребителите ще имат нужда от легално копие на Windows, за да могат да инсталират Blue, а ако все пак се ползва пиратско копие, то инсталираните приложения и Windows Store ще спрат да работят. От тези подробности става ясно, че Microsoft, подобно на Apple, се ориентира към модел за ъпдейти, който ще доставя нови възможности в платформата веднъж годишно.

http://www.theverge.com/2012/11/28/3693368/windows-blue-update-low-cost

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници