Борисов: Думите отлитат, пътят остава

Борисов: Думите отлитат, пътят остава
Бойко Борисов и Лиляна Павлова откриха в четвъртък ремонтиран участък от прохода Елена–Твърдица. Снимка: Дарик
A A+ A++ A

Думите отлитат, пътят остава, е поредната крилата фраза, изречена от премиера Бойко Борисов.

Борисов и министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова откриха в четвъртък ремонтиран участък от прохода Елена–Твърдица, предаде Дарик.

79-годишният Марин Йорданов, който живее в Елена, подари на двамата снимки на прохода от 2003 г. и показа писмата, които е изпращал до предишните правителства за ремонт на пътя.

Първият, който обещал и не го излъгал, бил настоящият президент Росен Плевнелиев, докато още бил министър на регионалното развитие.

Министър-председателят предложи на Агенция „Пътна инфраструктура“ да вземе дядо Марин за рекламно лице.

Тройната коалиция да каже колко такива пътища трябва да има в България, за да се види излишъкът от 3.5-4 милиарда лева при предишното управление, отсече той.

„Направете си тази проста сметка: с 4 млрд. лв., а този път струва 11 млн. Колко такива пътища трябва да има, за да видим къде са отишли парите“, запита премиерът.

В заключение той използва фразата: „Думите отлитат, пътят остава“.

Близо четирийсет километра от трасето са обновени със средства от републиканския бюджет в размер на 11 520 000 лв. с ДДС.

Половин милион лева от тях са отпуснати допълнително, за да се изгради връзката с магистрала „Тракия“.

„Проходът Елена–Твърдица е построен преди 50 години и досега не е ремонтиран. Проектът бе за реконструкция, но трасето бе в такова лошо състояние, че за шест месеца направо построихме нов път“, каза от своя страна министър Лиляна Павлова.

#Бойко Борисов #премиер #Лиляна Павлова #министър на регионалното развитие и благоустройството #Елена #Твърдица #тройната коалиция #Росен Плевнелиев #президент #Агенция „Пътна инфраструктура" #България #магистрала „Тракия"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници