Янев разсекретява документи заради огромните кражби в енергетиката

Янев разсекретява документи заради огромните кражби в енергетиката
До месец тези документи ще бъдат разсекретени, за да видят хората „как някои политици са станали енергийни босове", надява се Янев. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Около 2000 страници е информацията за корупцията в енергетиката, която е пристигнала в Комисията за борба с корупцията по високите етажи на властта, заяви председателят й Яне Янев.

По думите на лидера на РЗС кражбите са в рекордни размери, като имало синхрон между институциите, които са оторизирани да започнат разсекретяване на документите, цитира го БНР.

До месец тези документи ще бъдат разсекретени, за да видят хората „как някои политици са станали енергийни босове", надява се Янев, добавяйки, че ще се види „как в картела при отпускането на милиони участва една банка и кой е консултант в тази банка".

„Искаме експертите да си знаят мястото, политиците – също. Не приемаме да се действа по начина, по който се разиграваха тези сценарии толкова време. Има хора, които си мислят, че съдебната система е тяхна по презумпция. Нали си спомняте Иван Григоров какво правеше като председател на ВКС",коментира още Яне Янев по повод скандала с неуспялата кандидатура на Венета Марковска за конституционен съдия и опитите за номинация на друг магистрат от СДС.

„Всеки ден някъде в страната хора постъпват в РЗС. Ние сме честни и почтени и ще работим за това, следващото българско правителство да бъде дясно", сподели Янев.

По-рано във вторник варненският бизнесмен Веселин Маревшки, с когото наскоро Янев сформира коалиция, обяви, че нейното име се променя от „РЗС Янев- Марешки" на „Ред, законност и справедливост с Марешки".

„Аз приех коалицията да носи името на партията на Яне Янев, тъй като за ред, законност и справедливост се борят всички, включително и аз. Името е много хубаво, но трябва да му се вкара някакъв смисъл и затова слагам фамилията си отзад, за да се знае, че и аз участвам в тези процеси и нося своята отговорност“, обясни новото решение Марешки.

#Яне Янев #кражби #енергетика #документи #Комисия за борба с корупцията по високите етажи на властта

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници