Делото за пране на пари срещу Вальо Топлото отложено за пореден път

Делото за пране на пари срещу Вальо Топлото отложено за пореден път
Валентин Димитров – Вальо Топлото, ще се изправи отново пред съда по делото за пране на пари на 30 януари 2012 г. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Валентин Димитров - Вальо Топлото, ще се изправи отново пред съда по делото за пране на пари на 30 януари 2012 г.

За пореден път заседание в Софийския градски съд практически нямаше, защото един от съдебните заседатели е в болница за операция, предаде БГНЕС.

Така заради принципа за несменяемост на съдебния състав делото ще продължи догодина. Тогава най-вероятно ще бъде разпитан и бившият енергиен министър Румен Овчаров.

Той за пореден път се явява в Съдебната палата като призован свидетел, но не успява да даде показания. Съдът определи и резервни дати – те са за 5 март 2013 г. и 23 април 2013 г.

През юни бившият директор на „Топлофикация“ Валентин Димитров поиска споразумение с прокуратурата. Тогава обаче наблюдаващият прокурор беше в отпуск.

През октомври пък стана ясно, че обвиняемият и прокуратурата не са се разбрали за параметрите на споразумението.

На 15 юни 2012 г. Софийски апелативен съд (САС) оправда Валентин Димитров по делото за длъжностно присвояване в особено големи размери.

Прокуратурата беше обвинила Димитров, че е присвоил 5 936 032,42 лева от „Топлофикация-София“ за периода от 10 януари 2003 г. до 16 март 2006 г. По това дело по-долната инстанция Градският съд го осъди на 14 години затвор, както и да бъде конфискувано цялото му имущество, но САС отмени тази присъда.

На 15 юни САС отмени и наказанията за Лина Абланска, за която Градският съд на София присъди 12 г. затвор и конфискация на половината имущество, както и отмени присъдата на Мая Стоилова от 10 години затвор и конфискация на половината имущество.

#длъжностно присвояване #Софийски апелативен съд #Софийски градски съд #пране на пари #Вальо Топлото #Валентин Димитров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници