Шефът на Пирогов: Не чувствам вина, не е вярно, че болницата е пред фалит

Шефът на Пирогов: Не чувствам вина, не е вярно, че болницата е пред фалит
A A+ A++ A

Инсинуациите, че "Пирогов" ще фалира, са недопустими и политически незрели и то от устата на министър, който трябва да оправи здравеопазването. Това заяви на извънреден брифинг в "Пирогов" шефът на болницата Валентин Димитров.

"Колегите бяха притеснени, че няма да могат да си вземат заплатите заради фалит. Това са хора, които спасяват човешки животи. Това е първата голяма опасност пред нас", подчерта той.

"Втората опасност е, че хората вече се притесняват дали, като дойдат тук, ще получат адекватна медицинска помощ и това, за което са дошли", опасява се той.

"Инсинуациите са ясни. За времето, през което аз съм начело на тази болница, дружеството е на печалба. На 27 юни 2020 година постъпих на работа. До 31 октомври т.г. имаме над 1 млн. печалба", каза той.

Димитров призна, че не чувства никаква вина.

"Преписаните на мен загуби са за минал период от време", каза той бесен, с треперещи ръце.

"Тези всички хора с труда си, вдигнаха заработката на "Пирогов" с 10 млн. Когато някой напднеи обижда болницата, обижда тези хора в бели престилки, които спасяват човешки животи. Ние не сме престъпници. Аз съм тук да ръководя процес, не да извършвам престъпления", подчерта той.

Той обеща да даде на медиите всякакви таблици и отчети на болницата. Димитров каза, че ще помоли прокуратурата да влезе в "Пирогов" и да провери него и болницата. Той ще поиска такава проверка да направят Асен Василев и одитни органи.

„Не съм викан в министерството, не са ми правени препоръки. Оказван ми е методичен натиск. Не съм съветван“, каза той.

„Не мога да намеря връзка между нищо. Политиката е различна игра от това при нас. При нас е живият живот. Моята позиция за Мустафа Емин, включително и тогава, беше че не искаме скандал. Всеки родител може да допусне грешка от притеснение за детето си. Възможно е. Тез хора работят под постоянен стрес. Всеки ги заплашва с нещо. Там нямаше да има скандал, ако хората бяха диалогични. Аз извиках ДБ с цялата им етична комисия, преди да стане скандалът и им казах „хора, това са нещата, дайте да направим нещата интелигентно, защото няма нужда от скандали и бунтове“, каза той.

„Моите морални виждания и политическата игра са две различни неща. Нали знаете, че Дяволът чете Евангелието“, добави той.

#Валентин Димитров #"Пирогов"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници