Премиерът опитвал да прехвърли скандала в КС на десницата

A A+ A++ A

ДСБ няма да участва в избора на конституционен съдия, защото премиерът Борисов се опитва да прехвърли срама върху десницата, заяви депутатът от ДСБ Светослав Малинов.

По думите му изборът на конституционен съдия е опорочен и въпреки че кандидатурата на ДСБ в лицето на Екатерина Михайлова е била най-добра, тя няма да бъде предложена отново, предаде думите на депутата Дарик.

„Съвършено излишно е да се обясняваме по този повод, защото Екатерина Михайлова беше, по мое мнение, кандидат, който се представи най-убедително на изслушванията. Нейхният авторитет е достатъчно висок, за да може да го види един премиер на България от първия път. Не мисля, че колкото и да се развива Михайлова като политик, коренно се е променила като качества и компетентност в последните седем дни. Още повече че нейната воля беше много категорично изразена и то тъкмо поради тези причини“, коментира Малинов.

Според Малинов един истински конституционен съдия, какъвто Михайлова заслужава да бъде, много добре разбира, че когато са накърнени самите принципи на парламентаризма и е унизен Конституционният съд дори от българския премиер с партийни договорки, един истински политик и юрист като нея просто не може да участва, което тя е заявила категорично.

Малинов смята, че опитът на Бойко Борисов да замаже собствената си отговорност, преоткривайки достойнставата на един или друг политик от десницата, не могат да заблудят никого.

„Това, че Борисов сега бие отбой и започва да преоткрива нейните качества, показва в каква смешна и безпомощна позиция е изпаднал българският премиер и как опитът му да прехвърли бремето на отговорността и на срама в двора на десницата, не е успял“, заяви още Светослав Малинов.

#министър-председател #премиер #Бойко Борисов #ДСБ #Светослав Малинов #Екатерина Михайлова #КС #Конституционен съд #конституционен съдия #десница

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници