Момиченце арестувано при опит да изтегли песен от интернет

Момиченце арестувано при опит да изтегли песен от интернет
A A+ A++ A

Доста странно разбиране за авторски права демонстрираха финландските специални служби тази седмица. След сигнал от Финландския център за борба с пиратството и защита на авторските права маскирани спецполицаи нахлули в дома на нищо неподозиращ гражданин и арестували 9-годишната му дъщеря. Като доказателство за обвиненията срещу невръстното момиченце пък бил конфискуван лаптоп украсен с картинка на Мечо Пух.

Мащабното прегрешение на детето било, че се е опитало да си намери песен на популярната финландска певица Чизу. При търсенето в Google момичето ударило на камък и стигнало до популярния торент тракер The Pirate Bay. Именно тук защитниците на авторските права я хванали и изпратили на нейния баща предложение да плати 600 евро, за да избегне съдебен процес. Бащата, естествено, отказал и в резултат си навлякъл посещение от маскирани полицаи.

Най-куриозното в случая е, че момичето така и не успяло да изтегли желаната песен от The Pirate Bay, а още на следващия ден баща му, който не подозирал нищо за предстоящата драма, закупил парчето. Самата певица Чису обяви официално, че няма нищо общо със случая и по никакъв начин не възнамерява да съди детето. Това пък води до тъжния извод, че самите творци нямат никакъв контрол върху действията на антипиратските служби и не могат да предотвратят подобни гафове, защото преследването на нарушителите се извършва централизирано от музикалните компании.

http://torrentfreak.com/police-raid-9-year-old-pirate-bay-girl-confiscate-winnie-the-pooh-laptop-121122/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници