18 ранени и 42 пострадали сгради при екслозията в Спрингфийлд

18 ранени и 42 пострадали сгради при екслозията в Спрингфийлд
При масираната експлозия в петък вечерта беше изравнен със земята стриптийз клуб, тежко повредена е и сградата на дневен медицински център. Снимка: AP/wcvb.com
A A+ A++ A

Предварителните проверки показват, че при газовата експлозия в град Спрингфийлд, западната част на американския щат Масачузетс, са били ранени 18 души и са пострадали 42 сгради.

При инцидента няма нито един загинал, предаде Асошиейтед прес, позовавайки се на строителните инспектори, цитирана от Дарик.

При масираната експлозия в петък вечерта беше изравнен със земята стриптийз клуб, тежко повредена е и сградата на дневен медицински център.

В събота разследващите се опитваха да установят какво точно е причинило експлозията, чута на километри и оставила грамадна дупка в земята, на мястото, където дотогава имаше многоетажна сграда, пише БТА.

Властите били евакуирали част от развлекателния район, в отговор на сигнал за изтичане и мирис на газ, подаден час преди експлозията.

Работници, отстраняващи изтичане на газ, разбрали, че сградата ще избухне и се спуснали да се скрият зад един камион заедно с намиращите се на мястото пожарникари и полицаи точно преди взрива, каза Марк Макдоналд, президент на Асоциацията на работниците в газовия сектор в Нова Англия.

Повечето ранени са точно от тази група хора, а камионът, който спасил живота им, е разрушен, добави той.

#Спрингфийлд #експлозия #взрив #Масачузетс #Нова Англия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници