Атанасова: Болницата в Девин да стане дъщерна на смолянската

Атанасова: Болницата в Девин да стане дъщерна на смолянската
Атанасова откри две обновени отделения в многопрофилната болница за активно лечение в Смолян. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Министърът на здравеопазването Десислава Атанасова заяви, че най-правилното решение за фалиралата девинска болница е да стане дъщерно дружество на смолянската болница „Д-р Братан Шукеров".

Общинският съвет в Девин предложи три варианта за дъщерно дружество - към Военномедицинската академия в София, към Правителствена болница или към болницата „Св. Георги" - Пловдив.

По този повод министър Атанасова каза в Смолян, че трябва всеки да прецени кое е възможно и кое не, тъй като изпълнителните директори на тези лечебни заведения също не са съгласни тяхното лечебно заведение да разкрие филиал в Девин, предаде БНР.

„Генерал Тонев онзи ден коментира, когато се появи тази идея, че и той иска да се ожени за Наоми Кембъл, но тя не знае. От медиите го чух, не съм говорила лично с него, но с министър Ангелов съм говорила и той е против, а той е принципал на Военно-медицинска академия. Общинският съвет в Девин  каквото и решение да вземе, не може да го вземе без желанието на ответната страна", каза Атанасова.

Здравният министър откри две обновени отделения в многопрофилната болница за активно лечение  в Смолян. За основен ремонт и обзавеждане на обновените Вътрешно и Инфекциозно отделение са инвестирани над 376 хил. Лева, от които 310 хил. лева са от капиталови разходи на министерството, а останалите са собствени средства на лечебното заведение.

#министър на здравеопазването #болница #Девин #Смолян

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници