54 предприятия в Добрич не са изплатили заплати за над 636 хил. лева

54 предприятия в Добрич не са изплатили заплати за над 636 хил. лева
Две от фирмите длъжници вече са изпаднали в несъстоятелност, а други две са глобени по 20 хил. лева за възпрепятстване на контролните органи. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

От началото на годината в Областната инспекция по труда в Добрич са подадени 364 жалби и сигнали за забавени и неизплатени заплати, съобщи директорът Младен Мартинов.

По думите на Мартинов, дължимите суми към момента са 636 092 лева, като тези суми се дължат от 54 предприятия на територията на областта, предаде БНР.

Фирмте са от различи браншове - търговия, хотели и ресторанти, шивашки предприятия, строителство, транспорт, посочва мартинов, добавяйки, че д посочената сума влизат възнаграждения включително и от края на 2011 г.

„ Предприети са необходимите принудителни административни мерки. За съжаление, дори след изтичане на сроковете на нашето предписание, някои от сумите не се плащат", коментираха от Областната инспекция по труда.

Две от фирмите длъжници вече са изпаднали в несъстоятелност, а други две са глобени по 20 хил. лева за възпрепятстване на контролните органи.

#Добрич #Инспекция по труда #фирми #предприятия #заплати

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници