Есхумират тялото на Ясер Арафат във вторник

Есхумират тялото на Ясер Арафат във вторник
Тялото на палестинския лидер Ясер Арафат ще бъде ексхумирано, за да бъде подложено на тестове за наличие на отрови. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Тялото на палестинския лидер Ясер Арафат ще бъде ексхумирано във вторник, за да бъде подложено на тестове за наличие на отрови.

Гробницата ще бъде отворена на 27 ноември и експертите ще вземат проби същия ден в рамките на няколко часа, обяснил пред репортери в Рамала Тауфик Тирауи, който оглавява палестинския разследващ екип за смъртта на Арафат, предадоха АФП и БНР.

Церемония по повторното погребение ще бъде проведена същия ден, допълнил Тирауи.

По-рано членове на семейството на Арафат обявиха, че ексхумацията вероятно ще се състои в понеделник. Тирауи не обяснил защо се налага забавянето, но подчертал, че ексхумацията е необходима, за да се установи дали са истина обвиненията, че Израел може да е отровил палестинския лидер.

По думите му, членовете на комисията, която оглавява, са убедени, че Израел е използвал радиоактивното вещество полоний, за да убие Арафат.

Същата отрова беше използвана за убийството на бившия руски подполковник и критик на Кремъл Александър Литвиненко в Лондон през 2006 г.,

#тяло #есхумация #Палестина #Ясер Арафат #Рамала #отрова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници