Кабаиванов: Костов е патерица на БСП!

Кабаиванов: Костов е патерица на БСП!
В понеделник сините свикват Национален съвет, за да обсъдят по-нататъшните си действия, след като стана ясно, че част от депутатите от СДС отказват да застанат зад решението на партийното ръководство. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Иван Костов е бил патерица на БСП през години, заяви лидерът на СДС Емил Кабаиванов.

Поводът за обвинението на Кабаиванов беше коментарът на лидера на ДСБ, че ГЕРБ не бива да бъдат подпомагани от СДС, издигайки тяхна кандидатура за конституционен съдия за мястото на Венета Марковска.

„Нашият прочит по казуса с Венета Марковска е, че управляващите влязоха в една крайно неприятна ситуация, която предизвика остри атаки от ЕС, и те са свързани с това, че България се държи като страна, която не спазва европринципи", посочи преди дни Костов

По неговите думи, „тази жалка кампания от дребни политически хора, които тръгнаха срещу една от най-безспорните личности на прехода, просто свали маските и може би за добро показа кой кой е - че Костов е бил патерица на БСП през всичките тези години и няколко от нашите депутати, вероятно примамени от бъдещи места в неговата листа да му служат", цитира го Би Ти Ви.

Кандидатът, издигнат след договорката между премиера Бойко Борисов и лидера на СДС Емил Кабаиванов, Петър Стоянов се отказа от номинацията си с писмо в петък.

Трите дни, които Стоянов взе за размисъл дали да бъде кандидатът, който „ГЕРБ ще подкрепи", приключиха с писмо, в което той благодари за доверието, но обяснява, че му е невъзможно да приеме заради ангажиментите си към различни международни институции.

Стоянов, който е в чужбина, не отговаря на мобилния си телефон. В понеделник сините свикват Национален съвет, за да обсъдят по-нататъшните си действия, след като стана ясно, че част от депутатите от СДС отказват да застанат зад решението на партийното ръководство.

#СДС #ДСБ #Иван Костов #Емил Кабаиванов #КС #Петър Стоянов #Конституционен съд #Венета Марковска #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници