Петков: От една страна имаме кученца с пари, от другата страна имаме главен прокурор на държавата, който казва "ще те разследвам, ако не си дадеш оставката"

Петков: От една страна имаме кученца с пари, от другата страна имаме главен прокурор на държавата, който казва "ще те разследвам, ако не си дадеш оставката"
A A+ A++ A


"Отново започнаха да ни плашат, че няма пари", това заяви съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков пред медиите в кулоарите на парламента.

По думите му всичко това показва, че вместо "старият модел, при който се даваха пари от джипките", те са предложили 11% за всички пенсионери, за да има за всички. "Утре ще дадат само на половин милион пенсионери добавка, на останалите милион и половина - няма да дадат", допълни той.

Според Петков с огромна скорост "сме се върнали към стария модел", но хубавата новина е, че имаме само 2 месеца от този ужас и след това отиваме на избори, където българските граждани могат да изберат", допълни той.

На въпрос от журналистите оказван ли е натиск върху доскорошния главен секретар на МВР Живко Коцев и и как тълкува срещата му с и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов, Петков заяви: "Няма никаква логика в една среща да се появи Сарафов, прокурор от Софийска градска прокуратура, заместникът му, КПКОНПИ и главният секретар. По Конституция Сарафов няма нищо общо с такъв тип разгвори".

Вчера градският прокурор на София Илиана Кирилова заяви пред NOVA, че освободеният вече главен секретар на МВР Живко Коцев сам поискал среща с и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов, след като служители на Антикорупционната комисия влезли в кабинета му. По-късно Коцев сам предал на разследващите часовника от разпространените в медиите снимки. „Докато е пътувал, е потърсил г-н Сарафов в 09:00 ч. Той не му е вдигнал телефона. Настоятелно е звънял и след 3-4 минути се е свързал. Г-н Коцев е помолил Сарафов да го приеме, тъй като се случва нещо, което го притеснява и не му е ясно какво е”, коментира градският прокурор на София.

"Защо изведнъж пет човек от различни институции са в тази среща", попита Кирил Петков и допълни: "Ако има престъпление, да се разследва. Но няма никаква логика главен прокурор да казва "ако не си подадеш оставката, ще те разследвам". Това вече е престъпление само по себе си".

Той обобщи цялата ситуация, която се случва през последните седмици: "От една страна имаме медийна кампания с кученца и пари, от другата страна имаме главен прокурор на държавата, който казва "ще те разследвам, ако не си дадеш оставката". Това само по себе си е безумие".

#Кирил Петков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници