Доц. Татяна Буруджиева: Няма "политическа бухалка" срещу Настимир Ананиев

Доц. Татяна Буруджиева: Няма "политическа бухалка" срещу Настимир Ананиев

Стоп кадър/НОВА НЮЗ

A A+ A++ A

Настимир Ананиев няма основание да смята, че става дума за "политическа бухалка" срещу него - това е оправдан интерес към публична личност по правилата на европейския съд. Това заяви политологът доц. Татяна Буруджиева.

"За каква фирма става дума, след като Настимир Ананиев е депутат? Той не би трябвало да има такава. Влиза в разрез с разбирането, че народният представител обслужва интересите само на гражданите. Трябва да свикнем, че когато има преследване заради незаконосъобразност, обикновено публичността се включва, ако има нарушение на закона. Иначе няма никакъв смисъл да занимаваме хората. При политиците прагът на интерес е по-нисък", коментира тя пред NOVA NEWS.

Според нея европейските партньори приоритетно се интересуват коя партия колко депутати ще вкара в европарламента - затова реакцията им за случващото се у нас ще е забавена.

"Преобърна се битката в кампанията с навлизането на все повече лица от ПП в скандала. Имат два начина за реакция - като партия, която защитава ценности, или като защитят хората си. За ГЕРБ няма какво повече да се извади", подчерта политологът.

#Татяна Буруджиева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници