Спецакция в София: Полиция влезе във фирма на депутата Настимир Ананиев

Спецакция в София: Полиция влезе във фирма на депутата Настимир Ананиев

Стоп кадър/БНТ

A A+ A++ A

Полиция и жандармерия провеждат операция на два адреса в София. Полицейско присъствие има на ул. "Петър Парчевич" и бул. "Александър Стамболийски". На един от адресите се помещава офис на народния представител Настимир Ананиев, предаде БНТ.

От Софийска градска прокуратура потвърдиха, че акцията е по европейска заповед за разследване, издадена от съдия-следовател на първата инстанция в гр. Антверпен, Кралство Белгия, във връзка с разследване за организирана престъпна група, незаконен трафик на упойващи средства и психотропни вещества, изпиране на приходи, придобити от престъпление с участието на белгийски физически и юридически лица и български юридически лица.

Тъй като офисите се намират на територията на София, компетентна да извърши действията по издадената от Белгийските власти заповед, е Софийската градска прокуратура.

Предварително е поискано и получено разрешение от Софийския градски съд и след това се е пристъпило към обиските, като доказателствата, които ще бъдат иззети, ще се предадат на белгийските разследващи.

Депутатът от ПП-ДБ Настимир Ананиев потвърди в НС, че службите проверяват негова счетоводна фирма. Самият Ананиев заяви, че не е търсен от органите на реда, счетоводителката му е казала, че са изисквали документи свързани с негови клиенти.

"Не съм притеснен. От вас разбрах, че има в офиса. Чух се с мениджъра, разбрах, че се прави проверка на белгийска фирма, която в един момент сме облсужвали и искат документи. Чакат счетоводителката, която е на половин работен ден да ги предостави. Според мен това не може - журналистите да разберат преди хората, които се занимават с дейността, какво се случва.

За мен това е политическа бухалка, която ще се опитат по някакъв начин да се върти. Не виждам нищо нередно да се обслужват чуждестранни фирми. Когато някой дойде и поиска документация - тя ще бъде предоставена. Ще съдействаме на органите, които искат документи", заяви Ананиев.

Депутатът не е викан или разпитван, нито е получил някакви сигнали да е разследван.



#Настимир Ананиев #спецакция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници