Служебният кабинет не е съгласуван с ПП-ДБ

Служебният кабинет не е съгласуван с ПП-ДБ

стоп кадър

A A+ A++ A

Димитър Главчев не се свърза с нас по никакъв начин, не сме водили нито един разговор, коментира пред журналисти в парламента съпредседателят на „Продължаваме Промяната“ (ПП) Кирил Петков, след като служебният Министерски съвет положи клетва пред Народното събрание.

Новият Министерски съвет изобщо не е съгласуван с нас, потвърди и съпредседателят на "Демократична България" (ДБ) Атанас Атанасов, предаде БТА.

По думите на Петков, въпреки сигнала на вече бившия премиер Николай Денков до прокурора, който може да разследва главния прокурор, по случая с Живко Коцев, вътрешният министър Калин Стоянов остава на поста си, което за ПП-ДБ показвало пълна провокация от страна на новия премиер.

Според съпредседателя на ПП това, което се е случило, е че Делян Пеевски и Бойко Борисов са си наредили кабинет с една единствена цел - "Калин Стоянов да покрива, най-вероятно, злоупотреби и купен вот на следващите избори". Той смята, че Калин Стоянов ще бъде използван като инструмент от Пеевски и Борисов.

За изтекли снимки в публичното пространство съпредседателят на „Демократична България“ (ДБ) Атанас Атанасов коментира, че по образуваното дело на този етап не е видял публично да има доказателства за контрабанда. По думите му цялата тази история прилича на „черен предизборен пиар, който цели да компрометира „Продължаваме промяната-Демократична България“ като политическа сила". Не е моя работа да коментирам кой къде се снима, посочи още Атанас Атанасов. Проблемът тук е в друго – къде са доказателствата за извършена престъпна дейност, всичко това е навързано с цел компроматна атака преди изборите, подчерта депутатът.

Има един важен въпрос и ние го поставяме нееднократно, включително и премиерът Денков е изпратил сигнал за оказан натиск върху главния секретар Живко Коцев да подаде оставка от министъра на вътрешните работи и от и.ф. главен прокурор, коментира още Атанасов. Оказването на натиск да извършиш или да кажеш нещо против волята си е престъпление, което се наказва тежко, припомни той. При всички тези обстоятелства, при нашия протест като политическа сила, Калин Стоянов е част от новия Министерски съвет, който с нас изобщо не е съгласуван, добави Атанасов.

Сигурно ще дойде време да видим едни други снимки, каза още Атанас Атанасов.

#Кирил Петков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници