Делян Добрев: Асен Василев е източил 5.4 млрд. от енергетиката

Делян Добрев:  Асен Василев е източил 5.4 млрд. от енергетиката

Фейсбук/Делян Добрев

A A+ A++ A

Аз съм бил свидетел на задушевни срещи на Денков и цялата "Промяна" с Пеевски. Това заяви пред БНР Делян Добрев, депутат от ГЕРБ-СДС.

"Как може 9 месеца ежедневно да се виждаш с Пеевски, да си пиете кафето, да работите в перфектен синхрон, да внасяте заедно законопроектите, а сега да се опитваш да се отдалечиш, за да изкараш по-добър изборен резултат?!

ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС през тези месеци бяха управляващо мнозинство, което подкрепяше правителството.

ГЕРБ има точно толкова общо с Пеевски, колкото и ПП в последната една година. Всичко, което се е случвало между ГЕРБ и ДПС, е било с участието на "Промяната".

Причината ПП сега да не са в тази комбинация е отказ на преговорния екип за следващите девет месеца отново да даде цялата власт в ръцете им. Но те не се справят. По време на нито един от кабинетите на "Промяната" ние не сме получили пари от Европа. През последните три години получихме сумарна инфлация от 40%."

Те не успяха да вземат дори втория транш по ПВУ, отбеляза още Добрев в предаването "Неделя 150".

"Очевидно "Промяната" са се съгласили да освободим цената на тока и хората да си купуват ток на пазарна цена. Изнасилиха НС да приеме либерализация на пазара на ток. Твърдяха, че приемем ли го веднага ще получим транша. Това беше октомври миналата година. Парите още ги няма. Причината е в нещо друго. Сега се оправдаваме с някакви закони и решения, които не били минали. Имат 60 души парламентарна група. Защо не ги предлагат?"

Делян Добрев дори заяви, че Асен Василев е източил 5.4 млрд. от енергетиката.

"С дивиденти и с плащания от Фонда за енергийна сигурност към бюджета и към различни министерства".

Те теглят кредити, за да плащат социални разходи, посочи още Добрев.

"Това напомпва инфлацията. Не влизаме в еврозоната заради "Промяната".

Калин Стоянов се доказа като успешен министър, смята Делян Добрев. А по отношение на оставката на главния секретар Живко Коцев и последвалото й оттеглянето, той смята, че за това трябва да бъде питан Николай Денков.

"Защото те са го накарали.

Не мога да разбера защо защитават така яростно шефката на Агенция "Митници", за която съдът прецени, че има достатъчно доказателства да остане, поне на този етап, в затвора. Те стоят твърдо зад нея, както и зад въпросния главен секретар, който е сниман със скъпи часовници и по бански заедно с контрабандистите, защото ги е страх, че те ще започнат да сочат нагоре. Ще започнат да казват, че висшето управление на държавата – в лицето на финансовия министър, може би и на премиера, са имали съпричастност към това, което се е случило. В медиите излезе информация, че са хванати хиляди мастърбоксове с цигари. Локации, които са пращани с есемеси между контрабандистите и цялата тази групичка, която е участвала.

Единственото обяснение е, че те имат съпричастност и затова сега ги защитават".

Запомних "Промяната" с борбата им за руски петрол през последната година и отказ да махнем дерогацията. Ако се наложи в следващия парламент да се гласува кабинет между ГЕРБ и ПП, аз отново ще гласувам против, категоричен е Добрев.

Той смята, че комисията, която ще разследва "Турски поток", е създадена с предизборна цел.


#Делян Добрев - ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници