Откриването на мотосезона блокира центъра на София днес

Откриването на мотосезона блокира центъра на София днес

Фейсбук/Sofia riders

A A+ A++ A

20 хиляди мотористи от десетки клубове ще открият тазгодишния Мотосезон в София на 6 април. Официалният старт ще бъде даден на площад „Александър Батенберг“.

Мотото на сезон 2024 е „Намали скоростта! През живота се минава само веднъж!“.

Центърът на София в съботния ден ще бъде затворен за движение, докато мотористите се съберат на площада. От там ще има и традиционно шествие към „Бояна“, където Sofia Riders и "Sofia MC'S" всяка година „превземат“ плаца с ръмжене на мотори, музика, стънт и драг шоу. Мотористите от клуб „Джентълмени“ са поели организацията на площада в центъра, а от СДВР призоваха всички участници в движение – независимо от превозното средство, с което са, да спазват правилата за движение.

Безопасността е свързана и с това да не се правят дрифтове по улиците и да не се вдигат високи скорости, призова Митко Рашков от „Джентълмени“.

Началникът на КАТ комисар Николай Крушарски подчерта, че всички участници в движението трябва да спазват правилата за движение, да бъдат внимателни и толерантни. Тезата му бе подкрепена и от представителите на столичните мотоклубове, които апелираха за взаимно уважение на пътя и дисциплина. Крушарски съобщи, че отнетото предимство е една от основните причини за произшествия с мотористи.

Сборният пункт на шествието е в 10.00 часа тази събота. От площад „Княз Александър I Батенберг“ шествието ще премине по булевардите „Дондуков“, „Васил Левски“, „Цар Освободител“, „Цариградско шосе“, „Пейо К. Яворов“, „Никола Й. Вапцаров“, „Черни Връх“, „България“ до Резиденция „Бояна“. При необходимост е възможно поетапно да бъде спирано и възобновявано движението по маршрута на придвижване на колоната от мотоциклетисти.

При необходимост е възможно поетапно да бъде спирано и възобновявано движението по маршрута на придвижване на колоната от мотоциклетисти.

В празничната програма е предвидено състезание с мотоциклети на едното платно от Околовръстно шосе пред резиденцията – стънт, дрифт и скоростни отсечки, а след това ще продължи с рок парти.

#Мотосезон

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници