Челни места за България на "София Къп"

Челни места за България на "София Къп"

фокус

A A+ A++ A

България заема второ и трето място в подреждането след първия ден в отборната надпреварата при девойките на международния турнир по художествена гимнастика "София Къп" в столичната зала "София".

В надпреварата страната ни е представена от два отбора - Дара Малинова и Мая Пенева (първи състав) и Алекса Рашева и Александра Шалуева (втори състав). След изиграването на съчетанията с обръч и с топка Малинова и Пенева са втори във временното класиране със сбор 59.650 точки. Малинова получи за изпълнението си обръч 31.850 точки, а Мая Пенева бе оценена с 27.800 точки на топка. Вторият отбор е трети до момента с 58.150 точки. Рашева има 30.050 точки за композицията си с обръч, а за изпълнението с топка Шалуева е с оценка от 28.100 точки.

На първото място във временното подреждане са израелките, които събраха сбор от 63.900 точки. Мейтал Мааян Сумкин, който се подготвя от внучката на Жулиета Шишманов - Жулиета Канталупи изигра изключително оригиналната си композиция с топка и получи от съдиите 30.200 точки, а обръча на Альона Тел Франко бе оценен с 33.700 точки.

Според регламента за финалите се класира по една гимнастичка от нация. В неделя на финала с обръч за отличията ще се състезава Дара Малинова, а на топка - Александра Шалуева.

Извън класирането своите съчетания с обръч и топка показа възпитаничката на Николай Боев - Антоанета Цанкова.

Утре са съчетанията с бухалки и с лента, след което ще станат ясни призьорките в многобоя и финалистките на отделните уреди.

#София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници