Готов ли е служебният кабинет: Главчев ще се срещне с Радев

Готов ли е служебният кабинет: Главчев ще се срещне с Радев

БТА

A A+ A++ A

На 5 април (петък) от 09:30 ч. в изпълнение на Конституцията президентът Румен Радев ще се срещне на „Дондуков“ 2 с кандидата за служебен министър-председател Димитър Главчев, на когото на 30 март възложи да предложи състав на служебно правителство.

В съответствие с основния закон на България държавният глава ще проведе задължителните консултации с представители на парламентарните групи в 49-ото Народно събрание.

На 30 март президентът Радев възложи официално на кандидата за служебен министър-председател Димитър Главчев да предложи състав на служебно правителство.

"Този мандат трябва да бъде изпълнен до седем дни", подчерта държавният глава и заяви, че нито директно, нито косвено ще участва в съставянето на правителство.

"Ще представя състав на правителство, равно отдалечен от всички политически сили - от експерти, неопетнени, некорумпирани и с добро име в обществото. Сигурен съм, че такива хора има и във ведомствата, и в министерствата, които могат да поемат тези функции", гарантира пред Радев Главчев и допълни: "Напълно съм наясно, че основната функция на служебното правителство е организирането на честни избори, но основната функция на всяко управление е да подобрява живота на гражданите. Ще продължа да утвърждавам евроатлантическия път на България. Ще направя така, че да не се срамувате при подписването на указа за правителство".

Ще се стремим към избори "две в едно", за да спестим и средства, и време на избирателите, каза още той.

"Упреците към мен са, че съм ярка политическа фигура, но от две-три години тази яркост избледня, а отпреди месеци съвсем я няма", посочи още Главчев и още на 1 април се отдаде изцяло на подготовката и избора на служебен кабинет.

# Румен Радев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници