8 години зад решетките за Анка, пребила до смърт осиновеното си 2-годишно момиченце в Пловдив

8 години зад решетките за Анка, пребила до смърт осиновеното си 2-годишно момиченце в Пловдив

БНТ - АРХИВ

A A+ A++ A

8 години затвор за Анка Михайлова от Пловдив, убила осиновената си дъщеря Севда.

Детето почина на година и 10 месеца, след като жената му нанесла удар в главата и му причинила черепно-мозъчна травма. Момиченцето беше в кома повече от две седмици преди да издъхне.

Според информацията по случая Михайлова се ядосала, защото детето се движело от стая в стая и започнала да го малтретира. Вечерта на 23 септември 2022 г. ударила с ръка главата на малкото момиче, което получило черепно-мозъчна травма, изгубило съзнание и изпаднало в кома. Момиченцето беше прието в болница "Свети Георги" с травми по главата и тялото, синини и следи от ухапвания, а на 16 октомври 2022 г. почина.

Психиатричната експертиза на 42-годишната жена показа, че тя е психически здрава и може да носи наказателна отговорност. Днес Пловдивският окръжен съд я призна за виновна и определи наказание от 8 години лишаване от свобода, които да изтърпи при първоначален общ режим.

Анка Михайлова е осиновила пострадалото дете през 2021 г. след получено одобрение от компетентните служби. Тя отглеждала и се грижела за бебето в апартамента си в Пловдив. Започнала да проявява агресия към него, защото не искала да променя начина си на живот, а детето ѝ създавало дискомфорт.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници