Василев за операцията на ДАНС: За мен това е акция по сплашване на шефката на митниците

Василев за операцията на ДАНС: За мен това е акция по сплашване на шефката на митниците
A A+ A++ A

Министърът на финансите в оставка Асен Василев коментира акцията на Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС) и Комисията за противодействие на корупцията в сградата на Агенция „Митници“.

"Ако няма сериозни доказателства, които да излязат в края на тази акция, за мен това е акция по сплашване на шефката на митниците, която тръгна да пресича контрабандните канали и уволни 20 митничари по сигнали на чужди митнически организации, правителства и служби", заяви Василев пред журналисти в Министерския съвет

Финансовият министър в оставка посочи, че той и премиерът в оставка Николай Денков не са били информирани за днешната акция.

„Това е въпрос, който трябва да зададете към ДАНС. Доколкото разбирам, те са провели акцията. Силно се надявам, че тази акция не е насочена срещу ефективната работа на г-жа Петя Банкова. Знаете, че откакто тя стана шеф на Агенция „Митници“ имаме рекордно заловени количества наркотици, в това число 170 килограма хероин на пристанището. Освен това, по сигнал от австрийското правителство и от няколко други служби, бяха уволнени над 20 митничари. В това число бяха сменени и шефовете на пунктове и шефовете на смени по ключовите гранични пунктове, където върви контрабанда“, каза Василев.

#Асен Василев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници