ГЕРБ подкрепят комисия за "Турски поток", ПП-ДБ искат отделна за "Лукойл"

ГЕРБ подкрепят комисия за "Турски поток", ПП-ДБ искат отделна за "Лукойл"

НС

A A+ A++ A

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че партията му би подкрепила спирането на "Турски поток". Повод за изказването му е предложението на ПП-ДБ за създаване на временна парламентарна комисия за установяване на факти и обстоятелства относно изчезналата Пътна карта за реализацията на проекта, за разширяване на газопреносната система на България, което трябва да бъде обсъдено днес в пленарната зала. Съпредседателят на ДПС Делян Пеевски заяви, че към комисията за Турски поток ще бъде включена и темата "Лукойл", а съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков настоя двете теми да бъдат разделени в две отделни комисии.

Пред журналисти в парламента Бойко Борисов заяви, че ще подкрепи създаването на временна комисия за "Турски поток", чиято пътна карта преди месец се смята, че се е появила в хакнат имейл на сътрудник на руски депутат. Той отново подчерта, че за него газопровод "Турски поток" не съществува, а става дума за газов хъб "Балкан".

Борисов: Да спрем или да продадем "Балкански поток"
Борисов отново подкрепи проекта, като заяви, че печалбата от него е над 1,3 млн. лева. Въпреки това обаче той посочи, че ако ПП-ДБ предложат ГЕРБ би подкрепила спиране или приватизация на газопровода:

"Готови сме веднага и на двете решения. ГЕРБ ще ги подкрепи. Затова предлагам или да го спрем, или да го продадем".

Съпредседателят на ДПС Делян Пеевски обяви, че парламентарната комисия за "Турски поток" ще проверява и дерогацията на "Лукойл":

"Имам уверението от вчера от г-н Петков, че те ще подкрепят и за "Лукойл", ще бъде една комисия за разследване. Нека да видим всичко да се разследва, всичко да стане ясно, ние дължим на хората истината по всеки един проект – от кой е спечелен, от кой е загубен и къде са отишли парите на хората".

Кирил Петков от своя страна предложи в кулоарите на парламента да бъдат създадени две отделни комисии за "Турски поток" и "Лукойл". Той настоя първата да бъде с председател от ПП-ДБ, а втората - от такъв от ГЕРБ. Депутатът от обединението Венко Сабрутев видя опит за сливане на двете теми:

"Видимо се използва темата за "Лукойл" като опит да се смие основната тема и това е "Турски поток". Вие виждате ли какъв страх има в очите на г-н Борисов?".

#депутати

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници