Пиян персонал, мизерия и мръсотия в дом за хора с умствена изостаналост

Пиян персонал, мизерия и мръсотия в дом за хора с умствена изостаналост
A A+ A++ A

Мизерия, мръсотия и пиян персонал – такива условия откри кметът на Горна Оряховица при внезапна проверка в дома за хора с умствена изостаналост в село Драганово.

Кметът Николай Рашков отишъл в дома с екип на полицията, за да види как се изпълняват служебните задължения и спазва ли се трудовата дисциплина. Внезапната проверка е в резултат на множество сигнали.

„В петък се случи проверката, със съдействието на полицията и координирана с областния директор. В двора на заведението бяха пуснати обитатели на дома, без никакво наблюдение и контрол. Хората бяха лишени от обгрижване”, заяви кметът и уточни, че условията в сградата са били изключително лоши.

По думите му след като едвам намерили персонала в сградата, видът им наложил проверка за алкохол. „Установихме трима употребили. Единият, от които се оказа с 1,71 промила алкохол в кръвта. Това беше потресаващо”, допълни Рашков.

„Оттук нататък следват кардинални мерки. Ще предприемем дисциплинарни уволнения и действия по пълен контрол”, категорчно каза кметът. И допълни, че знае за разследвания, които според него са „заметени”, разказа НОВА.


Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници