Тошко Йорданов: Димитър Главчев е служебен премиер на сглобката

Тошко Йорданов: Димитър Главчев е служебен премиер на сглобката

Стоп кадър/НОВА

A A+ A++ A

Димитър Главчев е служебен премиер на сглобката.

Това каза пред БНР Тошко Йорданов, председател на ПГ на "Има такъв народ", и уточни:

"ПП-ДБ и ГЕРБ си имат (служебен) министър-председател, защото по желание на Христо Иванов, Кирил Петков и Асен Василев промениха Конституцията. Променяйки я, промениха и начина, по който се назначава служебният кабинет. Орязаха от страх правомощията на президента и му предоставиха един списък от десетина човека, с ясното съзнание, че всичките в този момент са свързани с ГЕРБ. Президентът Румен Радев получи списък и няма вариант да избере някой друг. Г-н Главчев стана председател на Сметната палата в този парламент и то с гласовете на ПП-ДБ. Те са му делегирали плава, защо плачат? Те предоставиха на Главчев тази възможност, вкараха го в този списък, задължиха президента Радев да избира от няколко човека, между които и Димитър Главчев, и сега ходят като ощипани моми. Това е лицемерно и смешно. Имат си премиер и да спрат да се оплакват".

Във връзка с предсрочните избори за Народно събрание Йорданов прогнозира, че в следващия парламент няма да е същото разположение на силите:

"Надявам се ПП-ДБ да получат огромен шамар от избирателите. Предполагам, че около 20-30 депутати ще бъдат по-малко. А ИТН ще сме поне с два пъти повече народни представители. "Възраждане" вероятно ще се представят добре. ДПС ще са пак с толкова, както сега. За БСП не знам. Но със сигурност в следващия парламент няма да е същото".

Според него следващото правителство трябва да започне да връща нормалността в държавата:

"Ние като политическа партия ще участваме в това управление. Всяка политическа партия иска да участва в управлението, за да постигне целите, които си е поставила. Ние смятаме, че българският избирател ще пренареди политическите партии като тежест и смятаме, че е напълно възможно да има нормално управление след вота на 9 юни и ИТН ще участва в него, за да започнем да поправяме щетите от управлението на ПП-ДБ".

Няма да има политическа сила, която да управлява сама, смята Тошко Йорданов и коментира:

"Като пренаредят българите парламента, ще видим кои са първа и втора, третият мандат, знаете че президентът решава, и в тези разговори, ако се постигне съгласие за решаване на конкретни проблеми, не за идеологически щуротии, защото сега изпразниха напълно от съдържание термина евроатлантизъм, за да се скрие единият от "Магнитски", другият от делата, вдигнати срещу него, и желанието да крадат пари. И в крайна сметка резултатът е този, който го гледате - отвратителен. Така че, когато започнат да се решават конкретни проблеми, ако това е целта, разбира се - управленска програма с конкретни икономически проблеми пред българите, защото ние нямаме проблеми с евроатлантизма. Под тази маска се прикри желание за кражба. ... Ако се решават конкретни проблеми, ние ще участваме в управлението".

Няма да бъда водач на листата на ИТН за евроизборите, подчерта Тошко Йорданов и прогнозира, че ще имат поне двама евродепутати.


#Тошко Йорданов - ИТН

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници