Любен Дилов-син: Нашите колеги от ПП-ДБ не бяха на висотата на сложното инженерно решение

Любен Дилов-син: Нашите колеги от ПП-ДБ не бяха на висотата на сложното инженерно решение

Стоп кадър/БНТ

A A+ A++ A

ПП-ДБ, по конкретно ПП имат голям проблем. И то е в това, че те се появиха за живот, и целият им екзистенц политически е основан върху противостояние на ГЕРБ. Това каза в интервю пред БНР Любен Дилов-син, почетен председател на „Гергьовден“ и депутат от ГЕРБ-СДС.

„Те извън това нямат друга философия и тези, и това за тях е много трудно, аз ги разбирам. Не може смисълът на живота ти да е да махнеш ГЕРБ, да ги изчегърташ, да ги арестуваш и след това някак си трябва да се управлява България, ама без тях няма да стане, защото без тях няма да имаме достатъчно гласове“, допълни Дилов – „Това се нарича драматургична творба в театъра.“

Той отказа да коментира обясненията на съпредседателя на ПП Кирил Петков за "разглобката" на управлението. А обвиненията на Петков към Бойко Борисов за натиск Дилов коментира:

"Нашият чудовищен натиск върху тях беше от 20 министри само един на ГЕРБ-СДС. Доброто, което ще произлезе с избори е, че българите ще имат възможност да се произнесат върху това, което се случи след изминалите 9 месеца. За мен беше добър експеримент. Сглобката е сложно инженерно решение за българския политически елит. И някои не го издържаха, категорично това са ППДБ. Вижте хронограмата на преговорите и няма нищо общо с твърдението им за съдебна реформа. Трябваше да се осъществи нещо, договорено преди година. Изведнъж се появиха 100 нови претенции и условия."

„Какво пречеше при всички тези обстоятелства, които се излагат - съдебна реформа и мантри, този разговор да продължи, след като се извърши ротацията, която беше договорена преди 9 месеца? Какво пречеше? Имаше едно предложение от 15 март да се разменят само Денкови Габриел. Безсмислено е да говорим, кой е виновен, то е очевидно“, попита Любен Дилов-син.

И препоръча:

Проверете от кога ПП-ДБ са си блокирали места за външна реклама, свързана с предстоящите избори. Не ми се участва в разговори за политическата пяна на дните. Колегите ни имат голям проблем и се нуждаят от честен разговор - ние всъщност, защо сме в тая политика? Да направим безплатно образованието и ред други неща . Ясно е задават се избори!

Вчера Гергьовден са имали конгрес и са препотвърдили неща, „които смятаме да отстояваме в следващото НС и да популяризираме в кампанията за евродепутати“.

„Демокрацията е нещо симпатично, скъпо, сложно и всички в следващия български парламент ще разговаряме с тях, то така се прави, не можем да измислим гениално решение, гениалните решения са опасни или тоталитаризъм, или абсолютна власт. Сега това е ситуацията и се надявам на вековната мъдрост на българите“, сподели Дилов-син.

Истината е, че нашите колеги не бяха на висотата на сложното инженерно решение. Бяхме се договорили за 15 март нищо да не се променя и само да се разменят Денков и Габриел. Какво общо има споразумението с правителството – ротацията, договорена още преди 9 месеца. Нашите партньори не си спазиха уговорката. За да отсъдят българите, трябва да разберат правилно какво се случи, коментира почетният председател на Гергьовден и депутат от ГЕРБ-СДС.


#Любен Дилов - син

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници