Димитър Главчев: Ще търся министри, които са експерти ВИДЕО

Димитър Главчев: Ще търся министри, които са експерти ВИДЕО
A A+ A++ A

"Няма как да съм готов с кабинета при положение, че и аз вчера разбрах за номинацията. Ще търся министри, които са експерти, равно отдалечени от всички политически сили", това каза новият служебен премиер Димитър Главчев на излизане от президентството, където президентът Радев му възложи да състави служебен кабинет.

"За тези 2-3 години тази яркост поизбледня, а преди 8 месеца съвсем", обясни той.

Димитър Главчев заяви, че в понеделник ще подаде заявление за неплатен отпуск в Сметната палата. Служебният премиер обеща да общува открито с медиите.

"Защо аз да коментирам думите на господин Борисов? Доста отдавна не сме се виждали. Видяхме се последно на 28 юли миналата година, помня тази дата, защото тогава ме избраха за председател на Сметната палата", каза Главчев по повод думите на Бойко Борисов от четвъртък.

Лидерът на ГЕРБ заяви, че държи за служебен премиер да не бъдат посочени Росен Желязков и Димитър Главчев, защото "те биха били свързани по някакъв начин с ГЕРБ".

Румен Радев даде на Главчев срок от 7 дни за кабинет, за да може парламентарните избори да се проведат заедно с тези за европарламент.

#Димитър Главчев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници