Рашков: ДПС и ГЕРБ се страхуват от крайния резултат от комисията "Нотариуса"

Рашков: ДПС и ГЕРБ се страхуват от крайния резултат от комисията "Нотариуса"

стоп кадър

A A+ A++ A

От 1 седмица се наблюдава опит на ДПС и ГЕРБ да саботират дейността на временната комисия за изследване на случая с Нотариуса. Причините за това са ясни. Те се дължат на обстоятелството, че се събраха доста факти, изясниха се достатъчно много обстоятелства, които обективно и логично доведоха до разширяване на предмета на изследването на комисията. Фактите насочват към по-високи нива от това, на което са били Божанов и един него съратник – Петър Велков Петров, известен като Еврото. Връзката между тях двамата се проявява все по-ярко. Ще стигнем и до доста по-високи нива на влияния, ако имаме време, включително в политическите среди. Това каза пред журналисти депутатът от „Продължаваме промяната“ Бойко Рашков.

„Ето защо отсъствието на ГЕРБ и ДПС вчера, явяването само за няколко минути на двама техни представители, са субструкции. Те се страхуват от крайния резултат, до който може да стигне комисията в изслушването на хората. Имаме доста заявки за включване на различни граждани, включително юристи и адвокати, за изслушване в комисията, които ще дадат много по-широка светлина във връзка с дейността за влияние върху съдебната и политическата власт, включително в изпълнителната власт на тези две лица, които от самото начало знаем, че са на по-ниско ниво, но и че не са можели да реализират дейността си без подкрепа от много по-високи нива, включително политически“, добави той.

На въпрос дали директно обвинява Бойко Борисов и ГЕРБ, Рашков посочи: „Имам основания да приема дори още на този етап, че връзка между Нотариуса и Еврото, че са били във връзка с високи политически нива, с представители на високо заемащи постове от изпълнителната власт, което им е позволявало да получават директна информация за това срещу кои лица се водят досъдебни производства, срещу кои лица се водят проверки в данъчна и друга сфера и по такъв начин те са били ориентирани и са се насочвали към гражданите, засегнати от действия на държавни органи. Това им е позволявало да развиват изнудваческата си и измамна дейност“.

По думите на Рашков, „сюжетът с Делян Пеевски“, за който съдия Владислава Цариградска разказа по време на изслушването си в комисията, е „възможен и се предполага от факти“.

#Рашков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници