Лютви Местан получи инсулт и делото за катастрофата беше отложено

Лютви Местан получи инсулт и делото за катастрофата беше отложено
A A+ A++ A

Поради здравословното си състояние подсъдимият Местан е поискал отлагане на делото за катастрофата, при която загина 6-месечно момиченце

Окръжният съд в Кърджали отложи делото срещу политика за 28 март

Лютви Местан е в болницата в Момчилград след прекаран инсулт, съобщава БТА. Поради здравословното си състояние подсъдимият е поискал отлагане на делото за катастрофата, при която загина 6-месечно момиченце, а родителите и братчето му бяха ранени.

Към молбата е приложен документ от МБАЛ-Момчилград, според който на 19 февруари 62-годишният Местан е получил исхемичен инсулт и е настанен на стационарно лечение.

Окръжният съд в Кърджали уважи искането и насрочи следващо заседание за 28 март от 10:00 часа.

Прокуратурата от своя страна пък поиска да се вземе мярка "парична гаранция" или "домашен арест" спрямо другия обвиняем - бащата на загиналото бебе, Юсеин Ахмед. Той не се яви в залата без да е посочена основателна причина. Държавното обвинение поиска още забрана на Ахмед да напуска страната, както и глоба на адвоката му също поради неявяване. Исканията бяха отхвърлени.

По делото комплексната автотехническа експертиза е готова, страните са запознати с нея, а всички свидетели - изслушани. Делото трябва да навлезе във финалната си част.

Обвиняеми по него са политикът Лютви Местан и Юсеин Ахмед, чиито автомобили се сблъскаха на главния път Кърджали-"Маказа" през април 2019 година, а жертва на катастрофата стана шестмесечно бебе.

През юли миналата година Местан се отказа от адвокатите си и поиска да се защитава сам. В обяснението си политикът каза, че "съдът не дава възможност на адвокатите Нацко Дойчев и Менко Менков да изпълняват защитните функции". "Убеден съм, че нито едно искане за събиране на нови доказателства няма да бъде одобрено. Ще се защитавам сам, наясно съм с последствията от взетото решение. Не желая служебен защитник", посочи тогава Местан и обвини съда в пристрастност и предубеденост.

#Лютви Местан

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"