Никога не дръжте тези вещи на видно място у дома!

Никога не дръжте тези вещи на видно място у дома!

Pixabay

A A+ A++ A

Много верни думи, особено когато става въпрос за неканени, случайни, нечакани и неочаквани гости. Но ситуациите са различни и ако гостите се случат, някои неща в къщата трябва да бъдат скрити.

Нека разберем кои предмети в жилището ви не бива да се държат небрежно на видно място.

Икони и религиозни книги

Споровете относно религията и светогледа са най-често срещаните в света. Определено не е добра идея да започвате подобно нещо с гостите си. А ако знаете, че вашият гост е агресивен и ревностен по отношение на религията, по-добре е да държите иконите и книгите далеч от очите на другите, за да избегнете излишни разговори и ненужни коментари.

В противен случай самият факт, че в дома ви има такива неща, може да провокира малка местна война. Но всичко е по ваша преценка - ако нямате нищо против разгорещените спорове, тогава не е необходимо да премахвате каквото и да било.

Пари

Това е съвсем очевидно: гостите или случайните хора, които идват в дома ви, не трябва да знаят колко пари имате в къщата си и къде се намират. Първо, спасете се от завист: няколко големи банкноти на скрина могат да накарат госта да се почувства по-малко благосклонен към вас. Той не знае, че може да се наложи да живеете с тези пари в продължение на един месец. Второ, всички ние имаме смесица от добро и зло в себе си. Не е необходимо да провокирате човека да направи нещо лошо.

Бельо

Има един израз "да ровиш в чуждото бельо", който означава да обсъждаш някого или да си пъхаш носа в чужди работи. Всъщност, виждайки бельото си, вие давате на госта поле за фантазии и спекулации, защото той е видял ваше лично, интимно нещо, което не бива да вижда!

Между другото, това може да се каже не само за бельото, но и за други неща от интимен характер. Ако не искате вниманието на гостите ви да бъде заето само от предмети, които говорят за личния ви живот, по-добре е да ги скриете.

Документи и ценности

Моят дом е моята крепост. Но тази крепост не винаги е достатъчно защитена от завистниците, които влизат в дома ни. Държането на документи на открито и достъпно място, особено ако те са ценни, не е препоръчително! Понякога един документ е по-ценен от всички пари, а любопитството на някои хора е безгранично.

Бижута

И това също е очевидно: защо да демонстрирате излишно собственото си благополучие? Но има и друга, не толкова очевидна причина да криете бижутата си. Ако вярвате в предзнаменования, поканата към госта да види и пробва бижута би трябвало да ви разстрои.

Вярва се, че като носите чужди бижута, особено пръстени, особено сватбени, можете да отнемете всички проблеми, неуспехи, болести и неразположения от собственика на бижуто. Същото важи и обратното: давайки да се пробват вашите бижута, вие давате с това част от вашето здраве и семейно благополучие.

Безпорядък и боклук

Тук става дума за баналния домашен ред и нивото на вашата икономичност и чистота. Никой не ви насърчава да прекалявате с почистването! Но не е хубаво и некултурно да оставяте набързо изхвърлени вещи там, където се въргалят.

Гостите ще се чувстват неудобно и смутено при вида на бъркотията. А някой дори може да се обиди, мислейки, че не е твърде достоен, очевидно, за вашето внимание, щом не си правите труда да отстраните мръсната вещ от погледа.

А всеки наблюдателен човек може да разбере много неща от боклука. Не искате да споделяте подробности от личния си живот, нали?

Медикаменти

Ако плановете ви включват подробен разказ, от какво сте се разболели наскоро или от какво се лекувате в момента, разбира се, шкафчето с лекарствата може да бъде оставено на видно място. Но, изглежда, подобни разговори е по-добре да се оставят за опашката в поликлиниката. Това също не е много забавно, но поне е по-уместн, пише woman.bg.


Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници