Да перем ли дрехите, обърнати наопаки?

Да перем ли дрехите, обърнати наопаки?
A A+ A++ A

Колко често пускате пералня? Да, и аз така предположих – през ден. Голяма част от жените вече го правим механично – разделяме прането, слагаме прах и омекотител, завъртаме копчето и готово. Ако обаче се замислим сериозно за прането на дрехи, то не изглежда чак толкова елементарно, колкото ние го правим да изглежда. Като започнем от разделянето на светлите от цветните дрехи, минем през материите и стигнем до температурата на пране.

А замисляли ли сте се дали е важно да перете дрехите от външната страна, или е по-добре да ги обърнете наопаки? Днес разкриваме отговора на този така задаван въпрос.

Голяма част от хората обръщат наопаки дрехите преди пране, в което има логика. Освен ако не са изцапани отвън, вътрешната им страна е по-мръсна, защото е изложена на допир с тялото ни, там „се среща“ с бактерии, гъбички, пот, кожни мазнини и още куп неприятни неща.

Прането наопаки запазва по-дълго цветовете и формата на дрехите. При наличието на апликации и декорации, обръщането им наопаки преди пране даже си е задължително.

Какви са негативите? То не се препоръчва, когато перем работни или много замърсени дрехи. Трябва да внимаваме и с деликатни материи, като коприна и вълна, които могат да се деформират, ако ги перем наопаки, пише woman.bg.

#пране

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници