Проблем с нервите? Удря ни магнитна буря

Проблем с нервите? Удря ни магнитна буря

canva

A A+ A++ A

Ако в следващите дни се оплаквате от главоболие или имате проблем с нервите, не се учудвайте. Удря ни магнитна буря. Според класификацията на слънчевите изригвания тя ще е от слабите, но дори и по-леките смущения се отразяват на хората с определени заболявания като мигрена или депресия.

Астрономите съобщават за очаквана геомагнитна буря, която ще ни връхлети на 15-16 март, пише meteobalkans.com.

Според данните от Националната агенция за океански и атмосферни изследвания на САЩ (NOAA), тя ще е от клас G1, но може да се усили и до G2.

Магнитните бури са разделени на пет категории - G1 "слаб", G2 "среден", G3 "силен", G4 "много силен" и G5 "изключително силен".

НА 11.03 към 1213 UTС астрономите от Института по приложна геофизика на НАСА са регистрирали изригване на Слънцето с не голяма интензивност – М7 (R2) в рентгеновия диапазон от слънчевото петно AR3599.

Изригването беше придружено от радиоизбухване от спектрален тип II и изхвърляне на коронарна маса със скорост от 500km/s. Почти 8-9 минути след изригването радиацията от него йонизира горната част на земната атмосфера, причинявайки късовълново радиозатъмнение над Африка и Южна Европа и части от Южна Америка.

#магнитна буря

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници