ДПС пред Радев: Държавата трябва да има стабилност и предвидимост

ДПС пред Радев: Държавата трябва да има стабилност и предвидимост
A A+ A++ A

Продължават консултациите при президента Румен Радев. За разговори с държавния глава пристигнаха съпредседателят на Движението Джевдет Чакъров, както и Йордан Цонев, Халил Летифов, Хамид Хамид и др.

„Вашата парламентарна група активно подкрепяше управляващото мнозинство, включително по най-важните решения, които взе 49-ото Народно събрание, без официално да бъде част от управлението. Това създаде предпоставки за редица анализи и тълкувания, които се проектират и върху процеса на преговорите, които вървят в момента между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Включително и по темата за нюансите по отношение на плаващите мнозинства”, започна президентът.

„Държавата трябва да има стабилност и предвидимост. Нашата позиция не се е променила за това да се намери формула за управление на страната в настоящия момент”, каза Чакъров.

По-рано президентът прие за разговори на „Дондуков” 2 представители на ГЕРБ-СДС и „Продължаваме Промяната – Демократична България”. Консултациите ще продължат и утре с „Възраждане”, БСП и „Има такъв народ”.

До консултациите се стигна, след като премиерът Николай Денков подаде оставка във вторник миналата седмица, а в сряда парламентът я прие единодушно. Процедурата беше договорена още преди 9 месеца, за да може Денков да отстъпи мястото си на Мария Габриел в рамките на ротацията между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.

#ДПС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници