Денков: През следващите 9 месеца трябва да извървим докрай реформаторския път(ОБНОВЕНА, ВИДЕО)

Денков: През следващите 9 месеца трябва да извървим докрай реформаторския път(ОБНОВЕНА, ВИДЕО)
A A+ A++ A

През следващите девет месеца трябва да извървим докрай реформаторския път, който начертахме миналия юни. това заяви премиерът Николай Денков в Министерския съвет.

Преди два часа премиерът депозира оставката си в деловодството на Народното събрание.

" Това не е политическа игра, а спазване на дадена дума, политически феърплей и уважение към гражданите. Днес изпълнявам ангажимента, който поехме със съвместната декларация, която приехме на 6 юни 2023", каза той.

Правителството ще продължи за изпълнява задълженията си и да работи, увери той. Посочи, че регулаторите трябва да бъдат извадени от "кланово-семейните отношения" и да не бъдат използвани като бухалки.

"Нужна е политическа смелост, за да имаме независими съдии и прокурори, а не осем джуджета и фалшиви нотариуси в правосъдната система", коментира Денков.

Очакванията бяха, че оставката на Денков ще бъде подадена утре - 6 март, когато се навършват 9 месеца от управлението на настоящия кабинет. Все още не е ясно кога Народното събрание ще я гласува. След това на ход е президентът, който трябва да проведе консултации с всички парламентарно представени партии и да връчи мандат на най-голямата политическа сила в 49-ия парламент - ГЕРБ-СДС.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници