Васил Найденов: Това е наивна сума

Васил Найденов: Това е наивна сума

бТВ

A A+ A++ A

500 лв. пенсия за Васил Найденов и още 107 родни звезди това предложение за пожизнена пенсия направиха в сряда от ГЕРБ.

За 26 души от втори списък са предвидени по 350 лв. на месец.

Предложението за отпускане на пожизнени месечни пенсии на културните дейци, работили на щат към Държавно обединение "Музика", чиито документи за трудов стаж липсват в архивите, е подписано от Бойко Борисов, Тома Биков и Деница Сачева.

Проекторешението на Народното събрание предвижда държавните парични награди да се отпускат за особени заслуги към държавата и нацията. Те са разделени в две групи. Първият списък е от 107 имена, които ще получават по 500 лв. на месец. Във втория са 26 души с по 350 лв. месечно. Изпълнението на решението на НС се възлага на министъра на културата.

Сред имената има такива и на творци, но и на технически лица, работили към бившата Концертна дирекция. Причината е, че при пожар изгарят архивите и те нямат необходимите документи за стаж. Това не е награда, а опит за закъсняла справедливост, обясни Тома Биков.

Първият списък започва с легендарния дует Стефка Берова – Йордан Марчинков и продължава с Богдана Карадочева и Стефан Димитров, Мустафа Чаушев, Васил Найденов, Маргарита Хранова, Христо Кидиков, Панайот Панайотов, Росица Ганева, братя Аргирови, Мая Нешкова и Кирил Икономов, Камелия Тодорова, Георги Христов, Нели Рангелова, Кристина Димитрова, Петя Буюклиева, Митко Щерев и "Диана експрес“, Трамвай №5, "Щурците“, "Сигнал“, "Фактор“, Силвия Кацарова, дуетите "Шик“ и "Ритон“ и други. В списъка за 350 лв. за шефката на "Златният Орфей“ Дариана Генова, агент Тенев, тонрежисьора на Лили Иванова – Ачо Попов, импресариото на Васил Найденов – Ивайло Манолов, златните пера Александър и Константин Петрови, Георги Начев и други.

"Наивна сума, но необходима за много колеги. Не всеки може да има сценичния живот на Елтън Джон или Тина Търнър, но ние сме работили в най-държавната и най-концертната институция, така че това ще е стимул малко или много за хората, работили за държавата“, коментира пред "Телеграф“ Васил Найденов.

#Васил Найденов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници