Изслушват Ивайла Бакалова и съпруга ѝ за оказания им от Нотариуса натиск

Изслушват Ивайла Бакалова и съпруга ѝ за оказания им от Нотариуса натиск

стоп кадър

A A+ A++ A

Депутатите изслушват Ивайла Бакалова и съпруга ѝ Веселин Денков за оказания им от Мартин Божанов - Нотариуса натиск. Имената на двамата бяха свързани с името му след разследване на Антикорупционния фонд.

Бакалова твърди, че Божанов ѝ поискал 100 000 лв., за да освободят съпруга ѝ от ареста. Той беше задържан през 2020 г. по обвинение в лихварство.

Бакалова беше в основата на разследването на Антикорупционния фонд (АКФ) - "Списък за бързо реагиране", което през юни 2021 г. освети дейността на Божанов, а повод за него стана задържането на Веселин Денков. Преди това той получава оферти колко да плати, за да не бъде арестуван. Докато е в ареста от септември 2020 г., Бакалова получава оферта срещу каква сума може да бъде освободен - цената скача двойно. Денков беше пуснат под домашен арест в деня, в който АКФ пусна трейлър за разследването.

На първото заседание на комисията бяха изслушани съдия Владислава Цариградска, която е била заплашвана от Нотариуса и бившият районен прокурор Невена Зартова, за която излезе информация, че е била свързана с групата на Божанов

#Бакалова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници