Часът на раждането предопределя съдбата ни, ето как

Часът на раждането предопределя съдбата ни, ето как

Pixabay

A A+ A++ A

Още в древноиндийските веди е казано, че времето е енергията на Създателя. Тази енергия е нематериална, тя се намира извън този свят, в друго измерение. Затова е трудно човек да разбере феномена на времето. И колкото и да се опитваме да го контролираме, по един или друг начин той нас ни контролира. Ние се раждаме, изграждаме живота си и напускаме в определено време.

Смисъл

Времето управлява всички механизми на нашата съдба, започвайки от момента на зачеването, раждането и осмисля съществуването ни на този свят, вярвали древните мислители, писали ведите. И добавяли, че всеки човек идва на този свят в определено време. Именно това време – часът и минутите на раждане, показват целта, с която сме родени. На всички ни е определена нашата собствена съдба при раждането и нашият собствен път е посочен. Според ведическата нумерология, поне според сегашния й вариант, часът на раждане отговаря на въпроса какъв е смисълът на живота за всеки от нас и как да изберем правилния път в живота. За да разгадаем този код, е необходимо да знаем и точния ни час на поява на белия свят, вярват познавачите на това древно знание. Всъщност самата дума "веда" на санскрит означава "мъдрост", познание", "учение". Някои смятат, че създаването на ведите се губи в хилядолетията, отнасят го дори 6000 г. пр.н.е. и следователно са най-старите текстове преди шумерските клинописи и египетските йероглифи, но повечето изследователи предполагат, че това е станало някъде около 15 века преди Христа, а записите, достигнали до нас, са от по-новите векове. В съвременния свят има множество течения, повлияни от ведите. Като основното схващане е, че предназначението на човек е да бъде добър и да върши положителни дела. Някои бъркат древните веди с други индуистки схващания.

Ведите са разделени на четири части - Ригведа - "Ведата на химните", Яджурведа - "Ведата на жертвените форми", Самаведа - "Ведата на песнопенията" и Атхарваведа - "Ведата на заклинанията".

Сметки

Ето какви изчисления може да направите, за да видите кое е вашето число и какво значение ви носи то според въпросната ведическа нумерология.

Запишете времето на раждане във формата ЧЧ:ММ. Например сте родени в 21:40 часа.

Съберете всички цифри на времето.

21:40 дава 2+1+4+0=7. Така вашето число на времето в конкретния случай е 7.

Ако се получи двуцифрено число, го опростяваме до едноцифрено.

Например вашето време на раждане е 04:25. Събираме 4+2+5=11 и пак смятаме 1+1=2.

Тайни

А ето и някои кратки насоки от вещи в тайните познания на ведическата нумерология.

1.

Родените под символа на единицата са предопределени да преминат през живота, носейки полза на другите. Всяка ваша стъпка ще бъде изпълнена с дълбок смисъл и дори незначителните на пръв поглед ситуации няма да са случайни. Те ви извеждат на ново ниво на развитие. Вашата работа е да ставате по-добри всеки ден, за да можете да вдъхновявате другите да правят същото. Каквото и да вършите обаче, вашата мисия е да служите на хората, да ги озарявате със светлината на своите знания и способности, твърдят познавачите.

2.

Родените под покровителството на двойката са предназначени да бъдат източник на надежда и подкрепа. Колкото повече давате на хората топлина, грижа и любов, толкова по-добър ще бъде животът ви. Вашата задача е да ставате по-добри всеки ден, за да донесете топлина и щастие на този свят. Вашата мисия е да отворите сърцето си и да окажете подкрепа на всеки, който върви с вас или споделя вашия път в живота, отсичат познавачите на ведите.

3.

Родените с енергията на тройката имат предназначение да бъдат източник на знания. Всичко в живота ви ще се развие по такъв начин, че хората ще идват при вас за съвет и помощ. Вашата задача е да ставате по-мъдри всеки ден, да придобивате знания, да се развивате и след това да помагате на хората. Вашата мисия е да донесете знания на света и да осветявате пътя на всеки, който се е изгубил в лабиринтите на съдбата, казват вещите във ведите.

4.

Родените със силата на четворката са предназначени да търсят и намират духовни истини. За да направите това, ще трябва да преминете през трудни ситуации и да се научите да гледате на света с любов. Трябва да осъзнаете, че в живота няма добро или лошо, само умът рисува събитията в различни цветове. Вашата работа е да развиете положителен възглед и безусловна любов към всичко около вас. Вашата мисия е да станете фар в океана, който се вижда през всяка мъгла и насочва корабите в правилната посока при всяка буря, възкликват с ентусиазъм посветените във ведическите послания.

5.

Родените със знака на петицата са предопределени да пътуват по много пътища и да посетят много места, за да съберете възможно най-много информация и знания за този свят, съдбите на хората и законите на Вселената. Вашата задача е да се научите да бъдете отворени към всичко ново и винаги готови за всякакви промени. Движението е вашият живот. Вашата мисия е да се учите и променяте, да бъдете въплъщение на обновлението и промяната към по-добро, смятат експертите по ведическа нумерология.

6.

Родените под покровителството на шестицата имат предназначение да носят красота и спокойствие в света. Вашето времево число символизира вдъхновение и необичайни способности. Вие сте надарени със специален талант и вашата задача е да го откриете в себе си, така че благодарение на вас да има повече смисъл и красота на планетата. Вашата мисия е да отваряте очите и сърцата на хората, вдъхновявайки ги да живеят щастлив живот, въздъхват запознатите с ведите.

7.

Родените със славата на седмицата са се появили на света с разбиране за това, което все още не е достъпно за повечето други хора. Ключът към вашия успех е духовното израстване. Осъзнайте, че духовното не е противоположно на материалното, тези енергии се допълват взаимно. Вашата задача е да се научите да виждате света в цялост – като изява на духовната енергия в материално проявление. Вашата мисия е да бъдете въплъщение на мъдрост, вяра в Бога и щастлив живот, уверени са ведическите нумеролози.

8.

За родените с белега на осмицата е отредена просперираща съдба, но при условие, че искрено и честно изпълняват задълженията си. Каквото и да правите, научете се да го правите добре. Колкото повече работите, толкова по-щедро ще ви дарява животът. Вашата задача е да се научите да приемате съдбата си с благодарност и да обичате живота във всичките му проявления. Вашата мисия е да станете пример за лоялност, честност и почтеност, твърдят запознатите с древните послания на ведите.

9.

Житейският път на родените под знака на деветката ще бъде разнообразен и жизнен. Ще преминете през много трудни ситуации, благодарение на които ще придобиете безценен опит. Вие сте предназначени да бъдете този, който винаги подава ръка за помощ в трудна ситуация. Колкото по-малко мислите за себе си, толкова повече Бог ще се грижи за вас. Вашата задача е да се научите да бъдете силни и безстрашни. Вашата мисия е да внесете в света енергията на любовта, която преодолява всякакви препятствия и да помогне на света да стане по-добър, определят запознатите с ведическата нумерология, пише "Телеграф".

#нумерология

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници