Заради смъртта на Навални: МВнР привика на среща временно управляващия Посолството на Русия

Заради смъртта на Навални: МВнР привика на среща временно управляващия Посолството на Русия

МВнР

A A+ A++ A

Българското Министерство на външните работи е привикало на среща временно управляващия Посолството на Русия у нас. Това става ясно от съобщение на дипломатическата мисия във Facebook. Поводът за беседата била смъртта на руския опозиционер Алексей Навални.

От Руското посолство у нас обобщиха срещата така:

„На 23 февруари временно управляващ Посолството на Русия в България беше поканен на разговор в МВнР на България. По време на срещата българската страна изрази очаквания относно изясняване на причините за смъртта на А. Навални, а също така сподели някои тенденциозни оценки за политическата ситуация в Русия във формата на вече познатите западни клишета.

От своя страна подчертахме, че ситуацията около А. Навални е изключително вътрешен въпрос на Русия и всякакви опити за оказване на натиск върху властите на страната не са нищо повече от намеса във вътрешните работи. Акцентирахме, че преди да се правят изявления по този въпрос, е необходимо да се изчакат резултатите от разследването, което се извършва от компетентните органи в пълно съответствие със законодателството на Руската Федерация”.

#МВнР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници